- Foto: Pexels

11/8 - Feel Good Friday

Feel Good Friday, ett hjärtvärmande fenomen som sprider glädje och positivitet, har på senare tid blivit en älskad tradition bland människor världen över.


Feel Good Friday – bakgrund

Feel Good Friday grundades på enkla men kraftfulla principer om att dela vänlighet och positiva handlingar med varandra. Ursprunget till denna dag är oklart, men det finns flera teorier om hur den började. En av de mest spridda teorierna är att några vänner, överväldigade av negativa nyheter och vardagens stress, enades om att skapa en speciell dag för att motverka detta. De ville sprida ljus och välbefinnande genom små handlingar av godhet. Med tiden spreds konceptet på sociala medier och blev snabbt populärt, vilket ledde till att Feel Good Friday tog sin plats i kalendern som en dag för att lyfta upp andras själar och inspirera till positiva förändringar.

Hur firas Feel good friday den 11augusti?

Här är några vanliga sätt att fira Feel Good Friday:

  1. Överraska främlingar: Människor överraskar främlingar och nära och kära med små, men meningsfulla gester av vänlighet. Det kan vara allt från att köpa en kaffe till en främling, ge komplimanger, eller skicka uppmuntrande meddelanden till vänner.

  2. Välgörenhetsarbete: Många väljer att använda dagen för att stödja olika välgörenhetsorganisationer och ideella projekt. De skänker pengar, tid eller saker till de som behöver det mest.

  3. Välgörande Aktiviteter: Det är vanligt att engagera sig i aktiviteter som sprider glädje och skapar gemenskap. Det kan vara allt från att organisera picknickar, arrangera lekar för barn, eller helt enkelt dela ut gratis kramar och skratt till förbipasserande.

  4. Reflektion: Dagen är också en perfekt dag att ta ett steg tillbaka och ägna tid åt sig själv och reflektion. Att ta hand om sig själv och sprida positivitet i sitt eget liv är också en viktig del av att fira Feel Good Friday.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

9/8 Rulltårtans dag

10/7 - Lejonets dag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12