- Foto: Pexels

9/8 Rulltårtans dag

Sommaren når sin höjdpunkt när vi välkomnar den 9 augusti, en dag som inte bara firar det vackra vädret utan också hyllar en av våra älskade sötsaker - rulltårtan!


Vad är rulltårta?

Rulltårtans enkelhet och mångsidighet är vad som har gjort den till ett så populärt bakverk. Den består vanligtvis av en tunn, mjuk kaka som är fylld med grädde, sylt, eller andra söta fyllningar. Med olika variationer och smakkombinationer kan den anpassas för att tillfredsställa varje smaklök.

Rulltårtans dag – bakgrund

Rulltårtans historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, och dess ursprungliga ursprung är något oklart. Enligt vissa källor härstammar rulltårtan från det gamla Romarriket, medan andra pekar på att den först dykt upp i det 19:e århundradet. Oavsett ursprung har rulltårtan varit en älskad bakelse genom generationer, och dess popularitet har bara fortsatt att växa.

Hur firas rulltårtans dag den 9 augusti?

Rulltårtans Dag firas över hela världen, och det finns ingen brist på kreativa och läckra sätt att hedra denna speciella sötsak. Bagerier och konditorier gör sig redo i förväg genom att förbereda ett överflöd av rulltårtor i olika smaker och storlekar. Men det är inte bara yrkesverksamma som är involverade i firandet, utan även hemmakockar och entusiaster deltar gladeligen i festligheterna.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

7 augusti - Motivational Monday

8 augusti – Kräftpremiär

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12