- Foto: Pexels

19/8 Hemlösa djurs dag

Den 19 augusti firar vi Hemlösa djurs dag för att rikta fokus på de fyrbenta vännerna som behöver vår omsorg och hjälp. Det är en dag att reflektera över och agera mot den utmaning som hemlösa djur står inför.


Hemlösa djurs dag – 19 augusti?

Hemlösa djur, oavsett om de är övergivna, bortsprungna eller misshandlade, behöver vår uppmärksamhet och omsorg. Hemlösa Djurs Dag har som mål att öka medvetenheten om dessa djurs svåra situation och uppmuntra till handling för att förbättra deras livsvillkor.

Hur firas Hemlösa djurs dag den 19 augusti?

Här är några sätt att fira dagen och bidra till att förbättra livet för dessa utsatta varelser:

  1. Stöd djurskyddsorganisationer: Engagera dig och stöd lokala djurskyddsorganisationer genom att delta i deras evenemang, insamlingar eller volontärarbete. Dessa organisationer gör ett ovärderligt arbete för att rädda, rehabilitera och hitta hem åt hemlösa djur.

  2. Adoptera ett djur: Om du överväger att utöka familjen med ett husdjur, varför inte ge ett hem åt ett hemlöst djur? Genom att adoptera ger du inte bara en chans till ett bättre liv åt djuret, utan skapar också en livslång kärleksfull relation.

  3. Sprid medvetenhet: Använd dina sociala medier för att sprida information om Hemlösa Djurs Dag och vikten av att hjälpa hemlösa djur. Dela bilder och berättelser om framgångsrika räddningar och adoptioner för att inspirera andra att agera.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

16/8 - Berätta ett skämt dagen

18/8 - Ge aldrig upp-dagen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12