- Foto: Pexels

26/8- Alla hundars dag

Den 26 augusti firas "Alla Hundars Dag”, en dag som hyllar våra fyrbenta vänner och uppmärksammar deras betydelse i våra liv.


Bakgrund till alla hundars dag

Alla hundars dag har sina rötter i en önskan att fira hundarna och uppmärksamma deras lojalitet, vänskap och betydelse för mänskligt välbefinnande. Ursprunget till dagen är inte exakt känt men det är en dag att hylla våra trofasta vänner och ge dem ett kärleksfullt hem extra omsorg.

Hur firas alla hundars dag den 26 augusti?

Här är några sätt som dagen brukar firas:

  • Sociala medier och delning: I dagens digitala tidsålder är sociala medier en viktig del av firandet. Människor delar bilder, videor och anekdoter om sina hundar med hashtagen #AllaHundarsDag eller liknande. Detta skapar en världsomspännande gemenskap av hundälskare.
  • Extra uppmärksamhet: Oavsett hur man väljer att fira, är det viktigaste att ge sin fyrbenta vän extra kärlek och uppmärksamhet. Långa promenader, lekstunder och kanske till och med en extra godbit eller två - dagen handlar om att skämma bort våra hundar lite extra.
  • Hundcaféer eller hundspa: Ta med din fyrbente vän och skäm bort din hund med lite spa eller varför inte köpa nytt hundgodis? Det är ett perfekt tillfälle att unna sig något gott tillsammans med sin trogna vän.

Temadagar kalender - alla datum

Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även

23/8- Köttbullens dag

25/8- Quiz of the day

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12