- Foto: Pexels

12/10 - Sockerfria dagen

Sockerfria dagen är en dag då vi uppmuntras att ta en paus från socker och upptäcka de många fördelarna med en sockerfri kost. Det är en dag att reflektera över våra kostvanor och kanske prova något nytt.


Sockerfria dagen 12/10 – bakgrund

Sockerfria dagen startades för att öka medvetenheten om de negativa hälsoeffekterna av överdriven sockerkonsumtion. Socker finns i många av de livsmedel vi äter dagligen, ofta i större mängder än vi kanske inser. För mycket socker kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive fetma, typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. Genom att ha en dag dedikerad till att vara sockerfri, hoppas initiativtagarna att människor ska bli mer medvetna om hur mycket socker de faktiskt konsumerar och kanske till och med börja göra mer hälsosamma val.

Hur firas sockerfria dagen den 12 oktober?

Sockerfria dagen firas genom att helt enkelt undvika att äta socker för en dag. Det kan innebära att man byter ut sin vanliga frukostflingor mot en sockerfri variant, dricker vatten istället för läsk, eller väljer frukt över godis. Det är också en bra dag att experimentera med sockerfria recept och upptäcka att det finns många läckra alternativ till sockerrika livsmedel. Sockerfria dagen är inte bara en dag för att undvika socker, utan också en dag för att lära sig mer om de fördelar som en sockerfri kost kan erbjuda.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt