- Foto: Pexels

19/10 - Internationella gin och tonic-dagen

Internationella gin och tonic-dagen firas den 19 oktober varje år. Dagen är tillägnad den populära drinken gin och tonic, en klassiker som har älskats av många i flera decennier.


Gin och tonic har en lång och fascinerande historia. Ursprungligen skapades den som ett sätt att bekämpa malaria. Britterna i koloniala Indien upptäckte att kinin, en ingrediens i tonicvatten, kunde hjälpa till att förebygga sjukdomen. Dock var smaken av kinin mycket bitter, så för att göra det mer drickbart blandades det med gin, socker och lime. Så föddes gin och tonic.

Internationella gin och tonic-dagen 19/10 – bakgrund

Gin och tonic har sedan dess utvecklats till en sofistikerad drink som kan njutas på många olika sätt. Det finns nu en mängd olika gin-sorter och tonicvatten att välja mellan, vilket gör att varje gin och tonic kan anpassas efter personliga preferenser. Internationella gin och tonic-dagen instiftades för att hylla denna mångsidiga drink och uppmuntra människor att upptäcka nya sätt att njuta av den.

Hur firas Internationella gin och tonic-dagen den 19 oktober?

Firandet av Internationella gin och tonic-dagen kan vara så enkelt eller så extravagant som du vill. För vissa kan det innebära att njuta av en gin och tonic hemma, medan andra kanske vill besöka en bar eller restaurang för att prova en ny variant av drinken. Det finns också många recept online för de som vill prova att göra sin egen gin och tonic hemma. Oavsett hur du väljer att fira, är syftet med dagen att uppskatta den tidlösa kombinationen av gin och tonic.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt