25/2 - Grapefruktens dag

Grapefruktens dag, som firas den 25 februari varje år, är en dag tillägnad denna citrusfrukt. Dagen är ett tillfälle att uppmärksamma grapefruktens hälsofördelar och unika smak.


Grapefruktens dag har sitt ursprung i USA, där den första grapefrukten tros ha odlats i början av 1800-talet. Sedan dess har frukten spridit sig över hela världen och blivit en populär ingrediens i allt från frukost till drinkar.

Grapefruktens dag 25/2 – bakgrund

Grapefrukten är en hybrid mellan apelsin och pomelo, och tros ha uppstått naturligt på Barbados. Namnet "grapefrukt" kommer från det engelska ordet "grape", eftersom frukterna växer i kluster som liknar druvklasar. Grapefrukten introducerades i USA på 1820-talet och har sedan dess blivit en populär frukt över hela världen, inte minst för sina hälsofördelar. Grapefrukten är rik på C-vitamin och antioxidanter, och sägs även kunna hjälpa till med viktminskning.

Hur firas grapefruktens dag den 25 februari?

Grapefruktens dag kan firas på många olika sätt. Ett enkelt sätt att uppmärksamma dagen är att inkludera grapefrukt i din dagliga kost. Det kan vara allt från att pressa en grapefrukt till frukost, till att använda den i en fräsch sallad eller som en syrlig touch i en cocktail. För de som är mer äventyrliga kan dagen vara ett tillfälle att prova på nya recept där grapefrukten står i centrum. Oavsett hur du väljer att fira, är grapefruktens dag ett utmärkt tillfälle att uppskatta denna mångsidiga och hälsosamma frukt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12