28/2 - Internationella musarmsdagen

Internationella musarmsdagen är en dag som uppmärksammar problematiken kring musarm, en arbetsrelaterad skada som kan uppstå vid långvarig användning av dator. Dagen syftar till att öka medvetenheten om denna åkomma och hur man kan förebygga den.


Internationella musarmsdagen 28/2 – bakgrund

Musarm är en term som används för att beskriva en rad symtom som kan uppstå vid överanvändning av muskler och senor i hand, arm och axel vid datoranvändning. Det kan innebära smärta, svaghet och ibland domningar i dessa områden. Internationella musarmsdagen instiftades för att belysa denna arbetsrelaterade skada, som blivit allt vanligare i takt med att datoranvändningen ökat. Dagen är också ett tillfälle att informera om hur man kan förebygga musarm genom att anpassa sin arbetsmiljö och sina arbetsvanor.

Hur firas internationella musarmsdagen den 28 februari?

Internationella musarmsdagen firas genom att sprida kunskap om musarm och hur man kan förebygga denna arbetsrelaterade skada. Det kan handla om att dela information på sociala medier, hålla föreläsningar på arbetsplatser eller genom att uppmuntra till pauser och rörelse under arbetsdagen. En del arbetsplatser kan även erbjuda ergonomiska redskap, som stöd för handleden eller speciella datormöss, för att minska risken för musarm. Dagen är ett utmärkt tillfälle att reflektera över sin arbetsmiljö och sina arbetsvanor för att förebygga framtida problem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12