Onsdag 6 Jul
Stockholm

Tova Moberg

19-åriga Tova Moberg från Njutånger i Hälsingland försvann lördagen 13 maj 2017. I början gick polisen ut med en bild på Tova för att få hjälp från allmänheten.


Måndagen 15 maj greps tre män i 20-års åldern, misstänkta för människorov. Samma dag inleddes ett stort sökarbete runt en gård där Tova ska ha befunnit sig på den aktuella lördagskvällen.


Polisen gick skallgång med hundar och till slut markerade en hund vid ett vattendrag. De vidgade även avspärrningarna, och lyckades positionera Tovas avstängda mobiltelefon.


Sent på söndagskvällen den 14 maj ska tre män ha setts till i skogen nära gården. Ett vittne uppger att de tre männen ska ha "täckt ansiktet". Vid 23-tiden påträffade polisen en avliden person i vattnet, som senare visade sig vara Tova Moberg.


Under natten skrev hennes pappa Roger Moberg på Facebook:


"Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta. Livet måste gå vidare men jag vet inte hur. Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort."


Torsdagen 18 maj häktades en av de tre gripna männen, Tova Mobergs före detta pojkvän som i mars anmäldes för misshandel på Tova.


Fredagen 17 november åtalades den 22-årige ex-pojkvännen misstänkt för mord och grov kvinnofridskränkning. 22-åringen misstänkts för att bland annat ha strypt henne och slagit henne i ansiktet med en hammare över 20 gånger.

Nya skrämmande detaljer har även kommit fram från Tovas dagbok. I den har hon skrivit om rädslan för ex-pojkvännen och hur han flera gånger har hotat henne till livet. Men också att hon samlat bevis från misshandeln som hon lade på en USB-sticka som låg i en rosa låda under hennes säng.


"Det finns bevis, ett rött o silvrigt usb med bilder på märkena. Det ligger i en rosa låda i en låda under min säng", skrev Tova Moberg i dagboken.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.