- Foto: Pexels

11/7 Internationella råkostdagen

Den 11 juli firas Internationella råkostdagen, där människor uppmuntras att utforska ett alternativ till kokt eller tillagad mat. Dagen fokuserar på att främja en hälsosam livsstil och de positiva effekterna av råkost för både hälsa och miljön.


Varje år den 11 juli samlas människor för att fira Internationella råkostdagen. Denna dag uppmärksammar betydelsen av att inkludera råa och oförädlade livsmedel i kosten, vilket bidrar till en sundare och mer hållbar livsstil. 

Vad är råkost?

Råkost består av frukt, grönsaker, nötter, frön och groddar som äts i sin naturliga form, vilket bevarar de värdefulla näringsämnena och enzymer som finns i dessa livsmedel.

Varför firar man råkostdagen?

Firandet av Internationella råkostdagen har sitt ursprung i ökad medvetenhet om vikten av att äta en balanserad och näringsrik kost. Under de senaste decennierna har det funnits en ökande trend av bearbetad mat, snabbmat och livsmedel med hög halt av tillsatt socker och fett i våra kostvanor. Detta har lett till en ökning av hälsoproblem som fetma, hjärtsjukdomar och diabetes.


Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även:

Hudvårdens dag – 7 juli

Porslinsblommans dag – 10 juli


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

13/5 – Receptionistens dag

3 dagar sedan 13:45

12/5 – Massagens dag

3 dagar sedan 13:30

11/5 – Chokladbollens dag

3 dagar sedan 13:18

10/5 – Internationella SLE-dagen

7 Maj, 16:31

9/5 – Europadagen

7 Maj, 16:25

8/5 – Röda Korsets dag

7 Maj, 16:12