- Foto: Pexels

10/7 Hoya - Porslinsblommans dag

Den 10 juli firas Porslinsblommans dag för att hylla denna vackra och populära växt. Med sin eleganta och tåliga natur har Hoya, även känd som porslinsblomman, erövrat många hjärtan.


Porslinsblomman även kallad Hoya

Den 10 juli firas Porslinsblommans dag för att hylla denna vackra och populära växt. Med sin eleganta och tåliga natur har Hoya, även känd som porslinsblomman, erövrat många hjärtan. Denna speciella dag ger oss en möjlighet att beundra Porslinsblommans unika skönhet och uppskatta dess förmåga att förgylla våra hem och trädgårdar. Porslinsblommans dag firas den 10 juli varje år för att uppmärksamma och hylla denna älskade växt. Denna speciella dag ger också en möjlighet att sprida kunskap om Porslinsblommans olika arter och variationer. Det finns över 200 olika arter av Hoya, var och en med sin unika charm och skönhet.

Porslinsblommans dag 10 juli

Porslinsblomman, även känd som Hoya, är en växt som härstammar från Asien och Australien. Dess namn härleds från den blanka och porösa ytan på dess blad, som påminner om porslin. Porslinsblomman är känd för sina distinkta blommor, som ofta har en vaxaktig konsistens och en behaglig doft. Dess popularitet som inomhusväxt har växt stadigt under de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. En av anledningarna till Porslinsblommans popularitet är dess förmåga att överleva i olika typer av miljöer och klimat.



Nyfiken på fler temadagar? Här är vår kalender med alla temadagar

Läs även: 

Internationella råkostdagen - 11 juli

Rosévinetsdag - 9 juli

Bli-ett-barn-igen dagen – 8 juli


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!