I en intervju med Aftonbladet öppnar Steffo upp om synen på cancern som tog hans pappa
I en intervju med Aftonbladet öppnar Steffo upp om synen på cancern som tog hans pappa - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Per Larsson / TT

Steffo Törnquist talar ut om cancern: "Förr eller senare..."

I en öppenhjärtig intervju delar den folkkära och levnadsglade programledaren Steffo Törnquist med sig av synen på cancern som tog hans pappas liv och hans inställning till att drabbas själv.


Den folkkära programledaren Steffo Törnquist berättade i veckan för Aftonbladet att det finns en risk för att han går i faderns fotspår.

Steffo Törnquist om prostatacancer

I intervjun får han frågan hur han ser på risken att drabbas av prostatacancer, som hans pappa avled i sviterna av.

– Jag har kört biopsier, det har skjutits pilar i röven och tagit ut prover och jag har cellförändringar. Men jag har inte opererat mig. Förr eller senare kommer jag säkert att komma till det läget att jag måste bestämma om jag ska operera mig, säger han. 

Steffo är inte bara känd för sina insatser i tv-rutan utan också för sin extravaganta och fria livsstil. På sina sociala medier delar han bland annat med sig av sin lyxiga livsstil som innefattar allt från fina spritprovningar, golftävlingar, jakt och flådiga middagar. 

Han utesluter inte att det finns en risk att även han drabbas av den hemska sjukdomen.

– Njutning har med det att göra. Jag har insett att livet är ändligt. Jag är dödlig och jag skulle inte bli förvånad om jag drabbas av cancer eller måste operera mig. Är jag rädd? Nej, det är jag inte.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!