Carina Bergfeldt och Micael Bindefeld
Carina Bergfeldt intervjuade Micael Bindefeld i sin talkshow. Reaktionerna lät inte vänta på sig. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild, Annika Berglund/Monkberry/SVT. Bilden är ett montage.

Carina Bergfeldt svarar på hatstormen: "De kommer att anmäla"

Micael Bindefeld var en av gästerna i Carina Bergfeldts talkshow. Han berättade att de anlitat en surrogat I USA. Att använda surrogat i Sverige är olagligt, och tittarna rasade på Bergfeldt då de menade att hon inte ställde några kritiska frågor.


Det var i fredags som festfixaren Micael Bindefeld och hans make Nicklas Sigurdsson gästade Carina Bergfeldts talkshow i SVT. Där berättade paret om hur de använt sig av en surrogat i USA för att få sin son Simeon.

– I ett surrogatmödraskap så är det då en äggdonator, en spermie, eller flera, haha. Och flickan som vi pratar om, som bär barnet, det är inte hennes biologiska barn. Utan hon är livmodern, som man hyr in sig i, sa Micael Bindefeld i SVT.

Carina Bergfeldt intervjuade Micael Bindefeld, och han berättade om hur han anlitat en surrogat i USA. Bildkälla: SVT

Tittarstorm efter Carina Bergfeldts intervju med Micael Bindefeld om surrogat

I Carina Bergfeldts kommentarsfält strömmade kommentarerna in under helgen.Så här lyder några av reaktionerna på Carina Bergfeldts intervju med Bindefeld:

"Barn är inte en beställningsvara. Hoppas att det blir konsekvenser för programledare. En lista med krav"

"FEM vuxna människor och en hel produktion. Och INGEN reagerade. Helt obegripligt."

"Härligt kapitalstarkt gäng som kan köpa kvinnokroppar och barn"

"Här tog det stopp för mig. Att sitta och flamsa om att köpa en annan människas kropp. Nej fy fan, jag började skaka och fick lämna tv:n."

"Vidrig normalisering av barnhandel och surrogatindudtrin.."

"Carina Bergfeldt och SVT, vad hände? Hyra in sig i en kvinnokropp? Inte en kritiskt fråga eller reflektion? Vad hände just?"

"Rena rama Handmaid’s Tale!!!!!! SJUKT!"

"Något av det värsta jag sett på TV på många år. Gör om och gör rätt Carina Bergfeldt och SVT. Att förespråka att man kan ”beställa” ett barn genom att ”hyra en livmoder” av en ”flicka”? Och inte ens en tillstymmelse till reflektion kring att det faktiskt är olagligt i Sverige och många andra länder?

"Samtal om barn-och kvinnohandel på bästa sändningstid. Utan en kritisk fråga! Fy"

"Blir bara ledsen. Så många frågetecken. Människosynen, eller ska vi säga kvinnosynen, skrämmer. SVT släpper igenom detta utan att blinka. Det gjorde du också Carina Bergfeldt. Så fruktansvärt gränslöst. Money talks? Skämmes."

Micael Bindefeld och maken Nicklas berättade om hur de anlitat en surrogat. Bildkälla: SVT

Carina Bergfeldt svarar på kritiken

Under söndagskvällen valde Carina Bergfeldt att bemöta kritiken från tittarna. I ett inlägg på Instagram skriver Carina mer om hur hon och redaktionen resonerar.

"Jag ställde flera frågor under intervjun om att surrogatmödraskap är kontroversiellt i Sverige, om hur makarna visste att kvinnan gjorde det frivilligt och vilken kontakt surrogatmamman hade med barnet idag, men det är naturligtvis upp till var och en att bestämma om de anser att mina frågor var kritiska nog", skriver Carina bland annat i sitt inlägg.

I kommentarsfältet är reaktionerna från följarna blandade, och Carina möttes av både ris och ros.

Reaktionerna rasade in efter att Carina Bergfeldt valde att bemöta kritiken. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
Carina Bergfeldt möttes även av stöd i sitt kommentarsfält, bland annat av Annie Lööf. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält


Här kan du läsa mer om Carina Bergfeldt – hennes otroliga karriär, livet med "dansken" och bonusbarnen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!