Norska kunahuset och Ari Mikael Behn
Norska kungahuset - Foto: TT

Ari Behn talar ut om skilsmässan från Märtha Louise i Skavlan

Efter 14 år som gifta tillsammans bestämde sig Ari Behn och Märtha Louise gå skilda vägar. Paret har varit väldigt tysta om varför ett plötslig skilsmässa kom. I kvällens avsnitt av Skavlan bryter Ari Behn tystnaden och berättar om den jobbiga tiden.


Ari Mikael Behn är född 1972 i Århus och är en norsk journalist och författare. 

Han föddes i Danmark men familjen flyttade till England när han var en bebis. Nnär Ari var sex år flyttade hans familj till Rygge i Norge och sedan dess har han bott där. 

Redan när Ari var 15 år visste han att han ville bli författare.

Och hans dröm gick i uppfyllelse. Hans debutbok kom 1999 och fick kritikerros för sitt författarskap. 

År 2002 gifte han sig med norska prinsessan Märtha Louise.

Märtha Louise är född i Oslo 1971 och är dotter till kung Harald V och drottning Sonja.

När hon gifte sig med Ari förlorade hon rätten till epitetet Kunglig Höghet, det betyder att hon bara får använda sig av prinsesstiteln. Familjen bodde i London mellan 2012 och 2014.

Norska kungafamiljen.

Fjorton år sedan, 2016 meddelade norska kungahuset att prinsessan och Ari skulle skilja sig men ha gemensam vårdnad av sina tre barn Maud Angelica, 14, Leah Isadora, 12, och Emma Tallulah, 8.

Prinsessan Märtha Louise bor kvar i parets hur i Lommedalen och Ari har sitt hus några kilometer ifrån. Han berättar för expressen att han inte känner något lugn i nya huset, att det är svårt att vara ensam där men att det känns bättre när barnen kommer. 

Paret har varit väldigt fåordiga om det plötsliga uppbrottet.

Nu bryter han tystnaden om skilsmässan i kvällens avsnitt av Skavlan.

Ari berättar att när norska kungahuset berättade i ett pressmeddelande att paret skulle skilja sig befann hela familjen sig i England.

– Hela världen skulle få reda på att vi skulle skilja oss så vi ville bort från Norge. Det kändes brutalt när hela världen får veta om det men vi var väldigt eniga att vi skulle göra det bästa av situationen, säger Ari i kvällens program av Skavlan. 

Skavlan sänds fredagar klockan 16.00 på SVT Play och 21.00 i SVT.

Se intervjun i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Skavlan?
Tack för din röst!