Zara Larsson's ord om svenska artisten.
Zara Larsson's ord om svenska artisten. - Foto: Bildkälla: TT.

Zara Larssons ilska mot svenska artisten: "Vidrigt"

​I söndags utpekades en svensk manlig artist för att ha dejtat en 15-åring när han själv var 26. Han ska även ha behandlat henne illa. Detta har fått internet att explodera och väckt diskussionen om åldersskillnad samt maktpositioner i relationer.


Flera svenska artister har yttrat sig om händelsen som rör den svenska artisten, däribland Zara Larsson. Hon gör det mycket tydligt att hon backar tonåringen som gått ut med vad hon utsatts för och riktar sedan stark kritik mot "groomers" och deras vänner som håller dem om ryggen. 

Stjärnan skriver i ett inlägg på Instagram att det är enkelt för en vuxen man att manipulera en tonåring, eftersom man i ung ålder ibland har ett begränsat konsekvenstänk. 

"När en man i närmare 30-årsåldern frågar om du vill följa med på en fest, kanske du säger ja, speciellt om det är någon du ser upp till" skriver hon. 

Hon refererar till att ungdomen var ett fan av artisten som hon ska ha utsatts av. 

Zara Larsson har i många år varit aktiv i den feministiska kampen. Bildkälla: Stella Pictures.

"Sluta!"

Zara fortsätter och skriver om problematiken kring män som träffar tonåringar. 

"Om du blir behandlad som en vuxen av vuxna, så kommer du känna dig som en vuxen, även om du uppenbarligen inte är det. Förövare som jagar unga tjejer vet om detta."  skriver Zara på Instagram. 

Hon avslutar med att hon inte kan förstå hur man som vuxen man vill umgås med barn. Samt uppmanar vuxna män att sluta ha sex med tonåringar. 

Läs inlägget i sin helhet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!