Alec Baldwin fotograferad på inspelningsplatsen av 'Rust' av polisen i Santa Fe. I januari återupptas filminspelningen.
Alec Baldwin fotograferad på inspelningsplatsen av 'Rust' av polisen i Santa Fe. I januari återupptas filminspelningen. - Foto: TT

Alec Baldwin ingår förlikning med offrets familj

Alec Baldwin har ingått en civilrättslig förlikning med filmfotografen Halyna Hutchins familj, skriver skådespelaren själv i ett inlägg på Instagram.


Det var i oktober 2021 som ett skott från en rekvisitapistol som Baldwin höll i som dödade Hutchins och skadade regissören Joel Souza under inspelningen av västernfilmen "Rust" i New Mexico i USA.

I ett uttalande som citeras av Sky News bekräftar offrets make Matthew Hutchins att en uppgörelse har uppnåtts – under förutsättning att den godkänns av domstolen – och att fallet därmed avskrivs. Han avslöjar samtidigt att han kommer att gå in som en av filmens producenter.

"Inspelningen av "Rust", som jag nu kommer att producera, kommer att återupptas med alla de ursprungliga skådespelarna i januari 2023. Jag har inget intresse av att ägna mig åt anklagelser eller skjuta skulden på producenterna eller mr Baldwin. Vi tror alla att Halynas död var en fruktansvärd olycka", säger Matthew Hutchins.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!