En kvinna i Malmö fälls och tvingas nu betala för renoveringen av en nikotinskadad lägenhet som hon bott i
En kvinna i Malmö fälls och tvingas nu betala för renoveringen av en nikotinskadad lägenhet som hon bott i - Foto: Johan Nilsson/TT & Claudio Bresciani/TT

Kvinna skuldsatt i åtta år – förstörde bostad genom att röka inomhus

En kvinna i södra Sverige har fått en saftig nota att betala efter att ha blivit fälld för att ha nikotinskadat en lägenhet. Kostnaderna för renoveringarna motsade hon sig och ärendet hamnade i tingsrätten, som nu tvingar kvinnan att betala.


Efter att en kvinna från Malmö bodde i en hyreslägenhet i ett års tid så ska bostaden ha blivit skadad av rökning och nikotin. Det ska ha tvingat hyresvärden till stora, omfattande renoveringar, något Hem & Hyra skriver. 

Kostnaden för att renovera bostaden landade på 141 000 kronor och notan skickades sedermera till den före detta hyresgästen. 

Vägrade betala renoveringskostnaderna

Något gehör fick man däremot inte. Kvinnan ville inte betala. Då valde hyresvärden att stämma henne och gå upp med ärendet i tingsrätten. 

Kvinnan ska ha hävdat att anklagelserna om rökning och nikotinskador ska vara felaktiga. Hon menade att hon endast stått och rökt vid balkongdörren. 

Nu har de två parterna lyckats komma överens. Förlikningen innebär att kvinnan måste betala 90 000 kronor för renoveringarna. Avbetalningen kommer att vara strax under 1 000 kronor och ske månadsvis, vilket innebär att kvinnan först blir av med skulden om 8 år.

Här kan du läsa mer om bostadssituationer och hur man upptäcker en vapenverkstad i en lägenhet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!