Här är ett enkelt knep för hur du får din balkong spindelfri
Här är ett enkelt knep för hur du får din balkong spindelfri - Foto: Ali Lorestani /Hasse Holmberg/TT

Enkla knepet: Så håller du spindlar borta från din balkong

När vädret blir varmare så kommer insekterna fram igen. Har du problem med spindlar som inte försvinner på din balkong? Här delar Nyheter24 med sig av ett knep på hur du får din balkong spindelfri, hela sommarsäsongen.


När vår- och sommarvärmen kommer tillbaka så kommer även spindlarna fram. De gillar att sitta på räcken, i hörn och taket på din balkong. Har man balkongbelysning har man ännu större risk att locka till sig spindlar, då deras byten ofta dras till ljus.

För många så är spindeln ett oönskat djur och något man absolut inte vill ha på sin balkong. Att borsta bort spindelnäten hjälper ofta inte.

Produkterna som får bort spindlar från balkongen

Enligt PM Nilssons spindelsanering så finns det några produkter som spindlar hatar. Dessa produkter är saker du redan har hemma och de kommer göra underverk för din balkong. 

Två av de produkterna som spindelsaneringsfirman rekommenderar är vitvinsvinäger och citron.

Så applicerar du dofterna spindlar hatar

Spindlar hatar dessa dofter och det får dem att hålla sig undan. För att få bort spindlarna behöver vätskorna appliceras på rätt sätt. Man fyller en sprayflaska med vatten och antingen vitvinsvinäger eller citronolja och sprutar sedan vätskan på alla springor, lister och hörn.

Gör man detta noggrant och upprepar processen varje vecka kommer de hålla spindlarna borta, menar PM Nilssons spindelsanering. Att städa balkongen med en citrondoftande möbelputs kan också fungera om man vill ha balkongen spindelfri.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!