Wilma Andersson, Uddevalla
Leif GW Persson tror vintern kan försvåra polisens sökande efter den 17-åriga flickan. - Foto: Bildkälla: Maja Suslin /TT/Missing people

GW Persson om misstänkta mordet på Wilma,17: Kan hittas först i vår

Wilma Andersson, 17, har varit borta sedan den 14 november. Nu har Leif GW Persson uttalat sig gällande det misstänkta mordet på den 17-åriga flickan. Han medger även att vintern försvårar polisens sökande.


Det var i torsdags i förra veckan som 17-åriga Wilma Andersson försvann från ett område i Uddevalla i Västsverige.

På tisdagen gick polisen ut med att Wilma troligtvis blivit utsatt för ett brott – och att hennes pojkvän gripits och anhållits misstänkt för mord.

Nu uttalar sig kriminologiprofessorn Leif GW Persson om det misstänkta mordet på Wilma Andersson – och konstaterar väderförhållandena försvårar polisens arbete i sökandet efter den försvunna flickan:

– Det som är problematiskt i Uddevalla är den rika förekomsten av vatten. Jag förstår polisens iver att få det här klarlagt, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han fortsätter:

– Erfarenheten visar att hittar man inte den här personen inom några månader, då får vintern komma, då hittas hon i vår.

Han avslutar med att om man inte hittar den försvunna Wilma Andersson inom sinom tid, så kommer det bli svårare att styrka bevis om vad som egentligen har hänt:

– Det är väldigt viktigt för att kunna säkra den informationen man normalt får vid en rättsmedicinsk undersökning, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Vet du något om Wilma Andersson försvinnande? Ring då 114 14.

Nyheter24 har tidigare sammanställt allt du behöver vet om händelseförloppet, och det kan du läsa om här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!