En man sköts i Norsborg under natten till måndagen. Arkivbild.
En man sköts i Norsborg under natten till måndagen. Arkivbild. - Foto: TT

Gängkoppling utreds efter skottskadad man

En man i 20-årsåldern sköts under natten till måndagen i ett bostadsområde i Norsborg, sydväst om Stockholm. Polisen utreder nu om händelsen har kopplingar till kriminella nätverk.


Mannen larmade själv polisen vid 01.32 och uppgav att en för honom okänd man skjutit honom men han hade lyckats ta sig till Karolinska sjukhuset i Huddinge på egen hand.

— Vi mötte upp mannen och kan konstatera att han är skjuten och när vi undersöker brottsplatsen hittar vi hylsor, sa Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT under natten.

Polisen startade en stor insats på platsen och genomförde teknisk undersökning. Under natten har också film från övervakningskameror analyserats och vittnen förhörts.

— Där har vi fått in viktiga iakttagelser, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen vid 08.30 på måndagsmorgonen.

Om händelsen är kopplad till gängkriminalitet eller om mannen är känd av polisen sedan tidigare vill inte Ola Österling uttala sig om i nuläget.

— Vi håller på att sätta hela ärendet i ett sammanhang och då kan vi inte uttala oss om det. Men det är oerhört viktiga frågor att få svaren på, säger han.

Mannens skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!