Männen döms för smuggling.
Männen döms för smuggling. - Foto: Drago Prvulovic/TT och Johan Nilsson/TT

Stoppades med över 1 000 liter öl: "Dricker nästan aldrig"

Två män döms för smuggling efter att ha fört in 61 liter sprit, 1005 liter starköl, 123 liter vin och 150 liter cider i landet utan att anmäla varorna till Tullverket.


Det var i september 2020 som två män stoppades i samband med en inresa till Sverige via Malmö. Männen, som reste från Tyskland, hade då inte anmält 61 liter sprit, 1005 liter starköl, 123 liter vin och 150 liter cider. 

Här kan du läsa om de som stoppades i tullen med 110 flak öl.

Mannen: "Dricker nästan aldrig"

I förhör har männen uppgett att de rest till Tyskland för att inhandla alkohol inför en fest för den ene mannens fru och svärfar. Den andre mannen följde med för att "hjälpa till att lasta" eftersom den förstnämnda mannens hälsoproblem.

Men i männens utsagor råder det oklarheter om vilka och hur många som var bjudna på den nämnda festen, och en av männen har uppgett att han "dricker nästan aldrig men dricker lite öl", enligt domen från Malmö tingsrätt som Nyheter24 tagit del av. 

Samma man menar på att de inte reflekterade över hur mycket alkohol de köpte, utan att de "tog lite av varje".

Döms för smuggling

Under utredningens gång har man dessutom hittat anteckningar med namn, priser, alkoholsorter och telefonnummer och man har kunnat slå fast att båda männen rest flera gånger till Tyskland under 2020.

Malmö tingsrätt dömer därför männen, som nekat till brott, för smuggling. Straffpåföljden blir 160 dagsböter om 50 kr respektive samhällstjänst i 100 timmar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!