Så ser du bäs Eta Aquariderna 2019
Så gör du för att skåda Eta Aquariderna 2019. - Foto: Petar Petrov AP/TT

Så ser du meteorregnet Eta Aquariderna 2019

Natten mellan den 6 och 7 maj har du chansen att se något riktigt häftigt. Vad då tänker du? Jo – meteorregnet Eta Aquariderna gör nämligen ett gästspel. Så här ser du det som bäst!


Universum är fyllt av spännande och fantastiska ting. De flesta av alla de fascinerande sakerna får vi tyvärr inte uppleva förutom på bilder.

Men nu har vi faktiskt chansen att se något riktigt speciellt. Enbart med blotta ögat! Nämligen meteorregnet Eta Aquariderna, rapporterar NASA.

Natten mellan den 6-7 maj är det dags att spana efter meteorer. Bildkälla: Richard Brian AP/TT

Det här är Eta Aquariderna

Eta Aquariderna är ett meteorregn som, hör och häpna, har skapats av skräp från Halleys komet. Och det är faktiskt inte det enda meteorregnet från just Halleys komet – utan Orioniderna, som du kanske har hört talas om, är också ett välkänt meteorregn som härstammar från kometen.

Eta Aquariderna kan synas mellan 19 april och 28 maj varje år men Orioniderna ser man dock som bäst omkring den 20 oktober.

Så ser du Eta Aquariderna

Och som vi nämnde lite tidigare i texten så kan man alltså se dessa. Tänk bara på att ta med dig lite varma kläder då självaste regnet sker på natten och hålla utkik söderut.

Försök även att röra dig bort från stadsljuset, då får du en större chans att kunna se showen.

För dig som vill ta bild på fenomenet

Och anstränger man sig så pass mycket så att man faktiskt tar sig ut för att kika på meteorregnet, så kan det ju vara trevligt att ha en bild att stoltsera med.

Visste du att du faktiskt kan fixa det med din vanliga mobilkamera? Här kan du läsa vår guide om hur du tar en perfekt bild på en meteorskur.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att kika på meteorregnet?
Tack för din röst!