Kanadagas-hittad-spetsad-med-pil
Kanadagås hittad spetsad med pil - Foto: Pixabay

Kanadagås spetsad med pil: "Djurplågeri i sin värsta form"

​Madeleine Djurberg satt och åt sin frukost när hon möttes av en hemsk syn. Framför henne i den närliggande sjön simmade en kanadagås – med en pil rakt igenom sig.


Under söndagsmorgonen satt Madeleine Djurberg med sin kompis och åt frukost. Som utsikt hade de sjön Alstern, Karlstad, men något skar av den vackra miljön. I sjön simmade en kanadagås – med en pil i sig. 

Fågeln i stort lidande

Då djurskyddet hade semester ringde Djurberg istället polisen. Polisen i sin tur kontaktade en kommunjägare som snabbt kom till platsen.

Bildkälla: Pixabay

Väl där avlivade jägaren fågeln, detta då den varken kunde gå eller flyga. Bedömningen var att den skulle lida mer om den fick leva. 

– Det är fruktansvärt, den hade plågats ihjäl om den inte hade skjutits. Det är så skitdålig stil, jag blev jätteupprörd när jag såg den, berättar Djurberg för Aftonbladet

"Det här är djurplågeri i sin värsta form"

Kommunjägaren Per Eriksson uttalar sig om situationen till NWT – och han menar att situationen är olaglig ur flera perspektiv. 

– Det är så mycket som är illegalt med det som hänt. Först och främst är det olagligt att jaga med pilbåge i Sverige, det är inte lagligt att jaga kanadagäss hur som helst och det är absolut inte lagligt att skjuta ett djur och lämna det på det här sättet. Det här är djurplågeri i sin värsta form, säger han  till tidningen.

Han uppger även att pilen ifråga är hemmagjord, inte köpt i sportbutik eller liknande. 

Händelsen är nu anmäld till polisen som djurplågeri. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!