- Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT. Shutterstock (Montage)

Nya direktiven om coronaviruset: "Det är läge att jobba hemma"

Folkhälsomyndigheten går nu ut med nya direktiv i samband med coronaviruset. "Nu är läget att jobba hemma. Framförallt i Stockholmsregionen. De som kan jobba hemma bör göra det i fortsättningen" säger statsepidemiolog Anders Tegnell.


I samband med coronaviruset har nu Folkhälsomyndigheten gått ut med nya direktiv när det kommer till att arbeta. 

De rekommenderar att den som kan, jobbar hemifrån.

– Nu är läget att jobba hemma. Framförallt i Stockholmsregionen. De som kan jobba hemma bör göra det i fortsättningen, säger statsepidemiolog Anders Tegnell under presskonferensen som hölls under måndagseftermiddagen.

"Känner du dig småkrasslig: stanna hemma"

Statsepidemiolog Anders Tegnell, Johanna Sandwall socialstyrelsen och Morgan Olofsson MSB vid måndagens presskonferens på Folkhölsomyndigheten. Foto Fredrik Sandberg / TT

Något myndigheterna fortsätter att trycka på är det personliga ansvaret – och att den som är sjuk ska stanna hemma tills man tillfrisknat. 

– Det finns ett stort personligt ansvar, som vi behöver sprida gemensamt: stanna hemma när du känner dig sjuk. Grotta inte ner dig i exakt vilka symtom. Känner du dig småkrasslig: stanna hemma, säger Anders Tegnell. 

Han fortsätter: 

– Mår du jättebra efter några timmar: bra, du kan gå till jobbet nästa dag. Men börjar det likna en infektion: stanna hemma till det gått över, och lägg till ytterligare två dagar.

Den som är krasslig: "Minska dina sociala kontakter"

Utöver jobbet så rekommenderar myndigheterna att den som är sjuk försöker tänka på vad den gör, även på fritiden.

– När du är hemma ska du inte gå på bio och göra sånt, var då hemma, minska dina sociala kontakter så mycket som möjligt, säger Anders Tegnell. 


MER OM CORONAVIRUSET I SVERIGE: 

Utrikesdepartementet avråder från resor till alla länder

Ica-butik inför ransonering av varor – på grund av coronakrisen

Ikea skänker 50 000 ansiktsmasker – för att hjälpa vården


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!