Kvinnan som vägrat åtgärda invasionen bötfälls nu.
Kvinnan som vägrat åtgärda invasionen bötfälls nu. - Foto: Stella Pictures

Kvinna vägrade göra något åt musinvasion i sitt hem: "Husdjur"

En 73-årig vegansk kvinna vägrade, på grund av sina "etiska övertygelser", göra någonting åt en musinvasion i sin bostad. Nu bötfälls hon – efter att flera grannar tvingats flytta, rapporterar Metro.


Flera boende i byn St Osyth i brittiska Essex tvingades lämna sina hem på grund av en omfattande musinvasion hos en 73-årig kvinna som bor i det lilla samhället.

Kvinnan ifråga, som är vegan, vägrade att genomföra en skadedjursbekämpning eftersom hon, enligt rätten, ansåg att mössen var hennes "husdjur" och att hon "tog hand om dem", rapporterar Metro. Anledningen? Det stred mot hennes "etiska övertygelser".

Kvinnan tvingas böta 18 700 kronor

Bland annat uppmanades kvinnan, vid flera tillfällen, att sluta mata mössen, rensa i sin trädgård och ringa in skadedjursbekämpningen.

Men kvinnan fortsatte i stället att lämna mat till mössen, något som ledde till vad som beskrivs som en "överväldigande lukt" i och omkring bostaden, enligt Metro.

Nu bötfälls kvinnan för de skador hon, genom att vägra följa myndigheternas uppmaningar, orsakat i grannars hem. Boten landar på 1 500 pund, vilket motsvarar drygt 18 700 svenska kronor. 

Mus
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!