Protester bröt ut i flera tyska städer sedan aktivister från extremvänstern dömts för att ha deltagit i en attack mot en nynazist. Bild från Dresden.
Protester bröt ut i flera tyska städer sedan aktivister från extremvänstern dömts för att ha deltagit i en attack mot en nynazist. Bild från Dresden. - Foto: Robert Michael/AP/TT

Flera skadade i protester i Leipzig

Flera personer skadades när demonstranter drabbade samman med polis i Leipzig i östra Tyskland under fredagskvällen.


Protesterna bröt ut efter att fyra aktivister från extremvänstern tidigare i veckan dömts till fängelse för att ha deltagit i en attack mot en nynazist.

Under protesterna satte demonstranterna upp vägspärrar, tände eldar och kastade föremål mot polisen från hustak och på Leipzigs gator. Ett antal poliser och en journalist skadades i oroligheterna, och tre av de hundratals demonstranterna på plats greps, uppger polisen.

På sociala medier har aktivisterna uppmanat till ytterligare protester i Leipzig under lördagen, trots att ett demonstrationsförbud utfärdats för staden.

Redan under onsdagskvällen bröt protester ut i flera tyska städer, däribland Dresden och Hamburg, efter domen mot de fyra extremvänsteraktivisterna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!