Så bakar du potatis – 6 enkla steg för ett krispigt yttre och fluffigt inre
Att baka potatis är ett roligt och gott sätt att tillaga den på – men det kan vara lite klurigt. Följ dessa sex steg och lyckas varje gång.
Att baka potatis kan göras på flera sätt beroende på dina preferenser, men det finns ett enkelt recept som alltid ger potatisen en krispig skorpa och ett mjukt, fluffigt inre. Här är det:
Vad behövs för att baka potatis?
- 4 stora potatisar (ca 250g vardera)
- Olivolja
- Salt
Så gör du enkelt din egen majonnäs – mycket godare än i butik
Så bakar du potatis på bästa sätt
- Värm ugnen till 200 grader Celsius.
- Skölj potatisarna under kallt vatten och skrubba dem rena. Torka dem sedan torra.
- Genomträng varje potatis med en gaffel på några ställen. Detta hjälper ångan att släppa ut under bakning och förhindrar att potatisarna spricker.
- Gnugga potatisarna med olivolja och strö över lite salt.
- Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller på en bakplåt. Baka i cirka 60 minuter, eller tills potatisen är genomstekt och skinnet känns krispigt när du trycker på det med en gaffel.
- Låt potatisarna svalna i några minuter och skär sedan ett kors på toppen av varje potatis. Pressa lätt på varje ände av potatisen för att öppna den.
Läs mer här:
10 matvaror att enkelt göra själv – kan bli godare än i butik
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!