Nya Malmö-tränare Henrik Rydström
Nya Malmö-tränare Henrik Rydström - Foto: TT / Johan Nilsson/TT

Rydströms flört med Pontus Jansson: "En drömspelare att få in"

Henrik Rydström presenterades som Malmö-tränare igår. Nu har tränaren redan börjat fundera på potentiella nyförvärv. I en intervju med Studio Allsvenskan flörtar han med försvararen Pontus Jansson.
– Han är nyfiken på mig som tränare, säger Rydström


Efter många turer blev till slut Henrik Rydström presenterad som Malmö FF-tränare under torsdagen. I en intervju med fotbollspodden Studio Allsvenskan förklarar han varför han valde att skriva på för Skåneklubben.

– Jag har en bra relation med sportchef Andreas Georgson, vi har tagit inspiration från varandra tidigare och han vet hur jag vill jobba som tränare, säger Rydström.

– Jag vet vad Malmö vill få ut av mig och jag framemot att förlösa den potential som den här klubben besitter.

Rydström om relationen med Pontus Jansson: "Vi har kontakt"

Kort efter presskonferensen dök det upp en uppmärksammad bild på Twitter där Henrik Rydström, Andreas Georgson och tidigare Malmö-försvararen Pontus Jansson satt i samma rum. Den sistnämnde har varit öppen med att han vill återvända till Malmö innan han avslutar karriären. I poddavsnittet säger Rydström att relationen med mittbacken är bra.

– Jag har en bra relation med Pontus och har pratat med varandra i flera år. Jag vet att han är väldigt nyfiken på mig som tränare. Han har kikat på matcherna när jag var i Sirius och förde statistik. Vi skickar GPS-siffror till varandra, säger Malmö-tränaren till Studio Allsvenskan.

Han fortsätter:

– Jag vet att han nån gång vill hem till Malmö och det vore en drömspelare att få in. Han är en ledare och vet vad som krävs för att spela i MFF.

Vill du lyssna på hela avsnittet av Studio Allsvenskan kan du göra det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!