Förra veckan beslutade det internationella fäktningsförbundet att atleter från både Ryssland och Belarus ska få vara med och tävla igen. Arkivbild.
Förra veckan beslutade det internationella fäktningsförbundet att atleter från både Ryssland och Belarus ska få vara med och tävla igen. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Markeringen mot Ryssland: Ställer in tävling

Tyskland ställer in en världscuptävling i fäktning till följd av beslutet att låta Ryssland och Belarus vara med, skriver Inside the games.


Ryssland och Belarus har tidigare varit avstängda från internationella fäktningstävlingar, men efter ett beslut från det internationella fäktningsförbundet (FIE) i förra veckan är nu de krigförande länderna välkomna tillbaka – ett beslut som det svenska förbundet kritiserat skarpt.

Det tyska fäktningsförbundet markerar nu genom att ställa in en tävling i Tauberbischofsheim i början av maj.

"Precis som förut så är vår solidaritet med folket i Ukraina som lider av detta hemska kring", säger tyska fäktningsförbundets ordförande Claudia Bokel och fortsätter:

"Vi hade gärna låtit våra bästa idrottare få presentera sig för den tyska publiken och samtidigt gett de chansen att utnyttja fördelen av att tävla på hemmaplan på vägen till OS i Paris. Men med tanke på omständigheterna känner vi att det just nu är omöjligt att fatta ett annat beslut."

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!