Rory McIlroy har uttalat sig kring tourernas sammanslagning.
Rory McIlroy har uttalat sig kring tourernas sammanslagning. - Foto: Nathan Denette/AP/TT

McIlroy: "Jag hatar fortfarande LIV"

Världstrean Rory McIlroy har varit PGA-tourens stora affischnamn i kampen mot saudistödda LIV-touren. Nu har tourerna slagits samman men nordirländarens inställning har inte förändrats. Jag hatar fortfarande LIV-touren, säger han.


Nyheten slog ned som en bomb i golfvärlden. De tre stora tourerna, PGA-touren, Europatouren och LIV-touren är inte längre i bitter fejd utan ska i framtiden samarbeta.

Rory McIlroy har tidigare varit ytterst kritiskt till den saudifinansierade nykomlingen och har inte ändrat uppfattning nu när han ovetandes blivit en del av den själv.

— Jag hatar fortfarande LIV. Jag hatar det. Jag hoppas det försvinner och förväntar mig ingenting annat, säger han på en presskonferens inför veckans PGA-tourtävlinge Canadian Open.

Han säger att han förlikat sig med tanken på att Saudiarabien kommer att fortsätta spendera pengar på proffsgolfen.

— Nu kontrollerar åtminstone PGA-touren hur de pengarna spenderas.

McIlroy utvecklar:

— Vill du hellre ha dem som en partner eller fiende? I slutändan styr pengarna och du vill hellre samarbeta med dem.

Likt övriga spelare var världstrean inte informerad om sammanslagningen på förhand. Trots det ser han positivt på framtiden.

— När du ser till helhetsbilden och tio år framåt kommer detta vara bra för proffsgolfen. Det säkerställer sportens finansiella framtid.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!