Skellefteå AIK förlorade mot Växjö Lakers HC
Skellefteå AIK förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö vann på nytt mot Skellefteå

Växjö har skapat sig ett överläge mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter vinst på bortaplan med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Därmed leder Växjö matchserien med 3-1 och kan avgöra serien i nästa match.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Keegan Lowe och Hardy Häman Aktell. Efter 3.41 i andra perioden ökade Växjö på till 0-3 genom Joel Kellman.

Skellefteå reducerade dock till 1-3 genom Oscar Möller med 1.58 kvar att spela av perioden. 2.50 in i tredje perioden nätade Växjös Joel Kellman återigen på pass av Hardy Häman Aktell och Tobias Rieder och ökade ledningen för Växjö. 1-4-målet blev matchens sista.

Lagen möts igen på måndag 19.30, i Vida Arena.