Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnan i Pantertanter död

- 26/04/2009, 09:04 -

En pantertant har vandrat ut på savannen för sista gången.

En riktig pantertant har gått ur tiden. Den amerikanska skådespelerskan Bea Arthur har avlidit i sviterna av cancer, 86 år gammal. Hon var mest känd för sin roll som Dorothy Zbornak i just teveserien Pantertanter.

Bea Arthur var en komisk begåvning med bett i repliken och känsla för tajming. Under sin långa karriär fick hon både ta emot teaterns Tony-priser och teves Emmy-priser för sitt skådespeleri. På 1970-talet fick hon sitt stora genombrott i teveserien Maude som visades i USA i sex år.

Pantertanter blev en något mer osannolik framgång för Bea Arthur. Från början var det ingen som trodde att en serie om fyra kvinnliga pensionärer skulle kunna tilltala tevepubliken. Men samspelet mellan de fyra skådespelerskorna - och framför allt mellan Bea Arthur och den ett år yngre (!) Estelle Getty som spelade hennes mor - gjorde serien till en tittarsuccé.

Skrivet av: