Olegs framträdande fick Alexander Bard att häpna.
Olegs framträdande fick Alexander Bard att häpna.

Galnast i Idol - ryssen som chockar juryn

Vi trodde att vi redan sett allt i Idol. Men när ryssen Oleg Neilyk, 27, klev upp på scenen blev juryn fullständigt chockade.


Idol

Idol är en talangjakt med ambitionen att hitta Sveriges nästa popstjärna. Tävlingen, som i Sverige startade år 2004, har under årens lopp vaskat fram en rad guldkorn, som kan stoltsera med titlar som rekordpopulär allsångsledare, Melodifestivalvinnare och stekhet USA-favorit.

Men det har trots allt inte gått lika bra för alla inblandade, och många forna idoler har vi glömt, tröttnat på eller i efterhand helst sluppit.

Idol 2011 sänds på TV4 fredagar klockan 20.00.

Oleg Neilyk var egentligen på väg till Skansen för att "klappa lite djur och så" när han såg Idol-kön utanför Cirkus.

Han bestämde sig för att ge Idol en chans och efter åtskilliga timmars köande var det äntligen Olegs tur att försöka övertyga juryn. 

– Jag är väldigt less på all västerländsk musik. Jag vill introducera lite nya grejer. Folk kommer att bli glada, säger Oleg innan han i kvällens program går in till juryn.

"Var kommer du ifrån?"

Med en märkligt gitarr spelade han den egna låten "Elektropop" som han skrivit på en fest förra helgen, och efter Olegs framträdande var juryn helt ur slag.

– Varifrån kommer du? Det är det mest udda jag varit med om, säger Alexander Bard.

– Fantastisk show, säger Pelle Lidell.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!