- Foto: Robert Eklund / Robert Eklund

Fusket i TV4 - Loreen bandades i förväg

Därför sjöng Loreen inte live i sändning.


Under fredagskvällen gästade Loreen svenska "X Factor". Men när tevetittarna fick se hennes framträdande var Loreen redan på väg hem.

Det som i teve såg ut att vara live var redan inspelat på förhand. Loreens uppträdande med nya låten "Crying out your name" bandades i pausen då Nyheterna sändes.

När sångerskan hade uppträtt hälsades i Annexet att publiken skulle sitta kvar då Loreen skulle framföra låten igen. TV4, som under kvällen tampats med ljudproblem , hade fortfarande problem med mikrofonerna.

— Vi ska fixa hennes mick så vi tar det hela en gång till, hälsades i högtalarna.

TV4 hälsar dock att ljudstörningarna inte är anledningen till varför man valt att banda Loreens inslag.

— Det hade ingenting med det att göra, det var planerat sedan tidigare. Det var för att säkerställa att uppträdandet blev så bra som möjligt. Och nu märkte vi också att en kamera dog under första uppträdandet, så det var bra att vi inte gjorde det live, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för "X Factor", till Nyheter24.

Pelle Porseryd kan inte svara på om det var Loreens eget krav eller om det var bestämt av TV4.

— Jag minns inte exakt hur det kom upp att vi skulle banda det, men däremot var alla överens att det var det absolut bästa sättet att gå tillväga med det uppträdandet, för att kunna finslipa och göra det så bra som bara möjligt. 

— Somjag förstår det var det produktionstekniskt praktiskt att göra så.Så gör man ibland i livetevesammanhang, säger Erik Sidung,pressansvarig för "X Factor".

Nyheter24 har sökt Loreen för en kommentar, men sångerskans management hälsar att hon inte gör några intervjuer alls.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!