Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter fiaskoprogrammen - nu är Idol tillbaka

Hela finalgänget.
1 av 3

Hela finalgänget.

Linn Stålberg/Nyheter24

Åtta säsonger blev det.
2 av 3

Åtta säsonger blev det.

Göran Granlund/ALL OVER PRESS

Måns Zelmerlöw är en av de som slagit igenom med hjälp av Idol.
3 av 3

Måns Zelmerlöw är en av de som slagit igenom med hjälp av Idol.

Claudio Bresciani / Scanpix

Nöje | 15/01/2013 10:53

Nu slipper du "X Factor" och de andra medelmåttiga underhållsprogrammen.

I slutet av 2011 kom beskedet - succéprogrammet "Idol" skulle läggas ner. TV4 satsade i stället på "X Factor" och "The Voice" - men tittarna svek och nu står det klart att "Idol" kommer tillbaka i höst.

– "Idol" är ett av våra mest populära program någonsin och något av en institution i den svenska nöjesvärlden. När det kommer tillbaka i höst har det vilat i två år och vi har anledning att tro att det är efterlängtat, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk till TT Spektra.

Programmet har givit stjärnor som Loreen, Danny Saucedo, Måns ZelmerlöwAgnes Carlsson och Darin Zanyar en skjuts till en lysande karriär.

Det gick inte vägen vare sig för TV4:s "X Factor", "The Voice" eller TV3:s "True Talent". Samtliga underhållningsprogram nådde inte upp till "Idols" nivå enligt många tittare. För det sistnämna programmet gick det så dåligt att man från produktionens sida erbjöd journalister pengar för att skriva om programmet.