Nyqvist och Scorupco - vinterns par

- 17/04/2009, 07:00 -

Hetaste filmparet i "Änglavakt" med premiär i december.

Michael Nyqvist och Izabella Scorupco är vinterns heta filmpar. I dagarna börjar inspelningarna av "Änglavakt" som har premiär i december.

– Michael är så mänsklig, prestigelös och öppen, säger Izabella Scorupco.

Skådespelerskan och Bondbruden har precis återvänt till Sverige från för att medverka i Johan Brisingers nya film "Änglavakt". De senaste åren har Izabella Scorupco varit hemma i Los Angeles och spenderat tid tillsammans med sina barn.

– Jag har en tjej som håller på att bli tonåring och det är väldigt viktigt att finnas där för henne. Jag bor i LA och ser kanske lite mer hur barn far illa just för att det inte finns någon där, säger hon.

Men när Izabella Scorupco fick Johan Brisingers manus tog hon det tuffa beslutet om att återvända till Sverige.

– Mina barn är fortfarande kvar i LA och jag kommer att vara borta från dem under en väldigt lång tid, men det här känns viktigt och rätt.

I filmen spelar Nyqvist och Scorupco det gifta paret Ernst och Cecilia som lever ett lyckligt familjeliv när en oväntad händelse plötsligt vänder upp och ned på tillvaron.

– Den handlar om en förälders absoluta mardröm, det jag som mamma i alla fall har tvångstankar kring. "Tänk om något händer mitt barn, tänk om man är på fel plats vid fel tillfälle". Det absolut mest fruktansvärda, att få beskedet om att nu är det på liv och död, säger Izabella Scorupco och får medhåll av sin motspelare som också är förälder.

– Det handlar om att våga nosa på det här läskiga som händer för föräldrarna i den här filmen, säger Michael Nyqvist.

"Änglavakt" är den första filmen som de båda skådespelarna gör tillsammans.

– Jag har följt Isabella och tänkt "henne får man väl aldrig jobba med", säger Michael Nyqvist.

– Från första gången vi träffades så kändes det som att vi bara kunde öppna upp och prata om allt, säger Izabella Scorupco.

Skrivet av: