Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska filmer till Cannes

Nöje | 24/04/2009 13:01

Patrik Eklunds kortfilm "Slitage" ska visas på filmfestivalen i Cannes.

Patrik Eklunds kortfilm Slitage kommer att visas på filmfestivalen i Cannes i maj. Slitage är en dramakomedi med Anki Larsson och Jakob Nordenson i huvudrollerna. Filmen tävlar i sektionen Internationella kritikerveckan. Eklund tävlade i samma sektion i Cannes för två år sedan med Situation Frank.

Sedan tidigare är det klart att Stig Björkmans bakom kulisserna-film Bilder från lekstugan om Ingmar Bergman också visas Cannes, i sektionen Cannes Classics. Bilder från lekstugan är producerad av Stiftelsen Ingmar Bergman och innehåller material från nio av Ingmar Bergmans bakomfilmer, bland annat Gycklarnas afton och Persona. Filmen introduceras av Martin Scorsese.

Bilder från lekstugan och Slitage är Sverige hittills enda bidrag till filmfestivalen i Cannes. Blågula filmer saknas helt i tävlingskategorin om finaste priset Guldpalmen.

Cannesfestivalen inleds den 13 maj.

Skrivet av: