Anitha Clemence kritiserar SVT:s program "Gift vid första ögonkastet"
Anitha Clemence kritiserar SVT:s program "Gift vid första ögonkastet" - Foto: Vilhelm Stokstad/TT & SVT

Anitha Clemences hårda känga mot tittarsuccén: "Vitt...."

Anitha Clemence utvecklar i en intervju med SVT vad hon anser om castingen till SVT:s succéprogram "Gift vid första ögonkastet". Och det är en hård dom som hon kommer med.


SVT:s succéprogram ”Gift vid första ögonkastet” har premiär 10 april då den nionde säsongen går av stapeln. 

Tidigare i veckan publicerade SVT årets deltagare, något Nyheter24 tidigare skrivit om. 

Anitha Clemence kritiserar programmet

En som nu kritiserar tv-programmet är poddaren och den före detta castaren Anitha Clemence, som anser att årets deltagare är ett vitt medelklassgäng med en kristen stylist.

I en intervju med SVT utvecklar hon sina tankar.

– SVT har väl som uppdrag att hitta ett tvärsnitt och representera alla delar av landet, det har man ju verkligen inte lyckats med, säger hon. 

Hon berättar också att det är castarens ansvar att leta efter rätt typer av personer som ska delta i programmet, för att det inte ska bli för homogent.

– Jag antar att deltagarna skriver i sin ansökan vad de letar efter. Om de bara letar efter en vit, strömlinjeformad person som är precis som dem, är det rätt skrämmande. 

På sin Instagram skriver hon: 

”Jag är tillbaka från Thailand - eller var det Göteborg? GVFÖ är tillbaka i rutan och vi överanalyserar detta vita medelklassgäng med kristen stylist och drömmar om att få gifta sig med ett sagoväsen med djurisk aura…Vad har Babben Larsson med toalettbesök att göra? Hur går det med utmaningen ”Älska män in i kaklet” och hur lyckas vi omvända generationer av hjärntvätt? Lyssna upp och sparka bakut!”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!