Jens Lekman har fått svininfluensan

Sitter i karantän.


Den svenske artisten Jens Lekman har fått svininfluensan. Han bekräftar sjukdomen på sin blogg.

"Jag fick med mig en sista souvenir från Sydamerika, det kallas för H1N1-virus. Också känt som svininfluensan", skriver han.

Lekman berättar på bloggen att han korsade Atlanten i ett flygplan på väg hem från Chile när han började känna sig sämre. Han fick feber och började hallucinera och skaka som ett löv. Lekman tog tag i armen på flygvärden för att säga att han inte mådde bra.

"Jag känner mig inte bra, jag måste få träffa en doktor", sa han till flygvärden som inte riktigt visste hur han skulle agera.

Svaret han fick från flygvärden beskriver Lekman som en blandning av dödsångest och fransk oförskämdhet.

"Öh, ja.. Terminal D, gå dit kanske... när vi landar", hade flygvärden svarat.

Efter det tog flygvärdarna och flygvärdinnorna stora omvägar runt popartisten. En ring av tomma säten bildades kring Lekman.

Han berättar att folks ögon var snälla men oroliga och att ögonen sa "stackars du, jag önskar verkligen dig allt gott men om du kommer nära mig eller mitt barn kommer jag att hugga dig med min plastgaffel".

Lekman reste sig därefter upp och gick till flygplanstoaletten där han svimmade. Nu sitter Lekman i karantän i tio dagar.

"Jag kan se sommaren genom mitt fönster och den är perfekt. Sommar är alltid bäst genom ett fönster", avslutar Lekman i sitt blogginlägg.

Jens Lekmans tidigare hit You are the light:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!