Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Bantningspiller borde släppas fritt"

Nöje | 08/09/2009 12:28

Carolina Gynning talar om viken av vikt och bantning i sin nya bok "Ego Woman".

Hon är skandalblondinen från Big Brother som blivit en av Sveriges mest kända teveprofiler. Men den som trodde att skandalerna tillhörde Carolina Gynnings förgångna misstar sig rejält.

Inte nog med att hon tog ut sina silikoninlägg och sålde de på auktion i välgörande ändamål 2007, i år hamnade hon i ett rejält bråk med två personer som Gynning hävdade trakasserade henne. När hon så lade ut deras personuppgifter på bloggen blev hon polisanmäld.

Nu är Gynnning åter storaktuell med sin nya bok "Ego Woman", uppföljaren till succéen "Ego Girl". Där berättar hon bland annat hur hon lyckats rasa så mycket i vikt tack vare bantningspillret Reductil, ett receptbelagt läkemedel för grav överviktiga.

– Jag tänker inte hymla. Att vara smal är viktigt för mig. Under månaderna som jag testade tabletterna rasade jag i vikt. Som modell måste du vara smal och jag gillar att vara tajt i kroppen. Jag mår inte bra när magen väller ut och röven hänger, säger hon enligt Aftonbladet.

Det är fortfarande inte känt vilka biverkningar som bantningspreparatet Reductil har men Carolina Gynning anser att fler borde få tillgång till läkemedlet.

– Jag använder det inte i dag men när jag gjorde det fick jag inga som helst biverkningar. Detta borde släppas fritt för alla. Om människor med irriterande trivselkilo använder Reductil kan övervikten bromsas i ett tidigt stadium. Då behöver inte problemet land i fetma eller diabetes typ två.

Det är just den här retoriken som gjort att Gynning hamnat i trubbel tidigare. Bland annat rasade Blondinbella och ifrågasatte Carolina Gynning som förebild för unga tjejer.

– Jag är åtminstone ärligt och erkänner att jag kämpar med min vikt liksom många andra. Jag är ingen fejkad förebild. Jag är knäpp, snäll, galen, glad och smart. Det är sådan jag är, säger Gynning enligt Aftonbladet.

Skrivet av: