"Bantningspiller borde släppas fritt"

Carolina Gynning talar om viken av vikt och bantning i sin nya bok "Ego Woman".


Hon är skandalblondinen från Big Brother som blivit en av Sveriges mest kända teveprofiler. Men den som trodde att skandalerna tillhörde Carolina Gynnings förgångna misstar sig rejält.

Inte nog med att hon tog ut sina silikoninlägg och sålde de på auktion i välgörande ändamål 2007, i år hamnade hon i ett rejält bråk med två personer som Gynning hävdade trakasserade henne. När hon så lade ut deras personuppgifter på bloggen blev hon polisanmäld.

Nu är Gynnning åter storaktuell med sin nya bok "Ego Woman", uppföljaren till succéen "Ego Girl". Där berättar hon bland annat hur hon lyckats rasa så mycket i vikt tack vare bantningspillret Reductil, ett receptbelagt läkemedel för grav överviktiga.

– Jag tänker inte hymla. Att vara smal är viktigt för mig. Under månaderna som jag testade tabletterna rasade jag i vikt. Som modell måste du vara smal och jag gillar att vara tajt i kroppen. Jag mår inte bra när magen väller ut och röven hänger, säger hon enligt Aftonbladet.

Det är fortfarande inte känt vilka biverkningar som bantningspreparatet Reductil har men Carolina Gynning anser att fler borde få tillgång till läkemedlet.

– Jag använder det inte i dag men när jag gjorde det fick jag inga som helst biverkningar. Detta borde släppas fritt för alla. Om människor med irriterande trivselkilo använder Reductil kan övervikten bromsas i ett tidigt stadium. Då behöver inte problemet land i fetma eller diabetes typ två.

Det är just den här retoriken som gjort att Gynning hamnat i trubbel tidigare. Bland annat rasade Blondinbella och ifrågasatte Carolina Gynning som förebild för unga tjejer.

– Jag är åtminstone ärligt och erkänner att jag kämpar med min vikt liksom många andra. Jag är ingen fejkad förebild. Jag är knäpp, snäll, galen, glad och smart. Det är sådan jag är, säger Gynning enligt Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.