Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sanna Bråding varnar Blondinbella

Nöje | 09/10/2008 12:31

I en ny debattartikel varnar Sanna Bråding bloggerskan Blondinbella för missbruk.

Efter att ha åkt dit för sitt kokainmissbruk försöker Sanna Bråding styra om sitt liv. Nu vill hon varna tjejer för missbruket som lurar runt varje hörn. I en ny debattartikel har hon ett och annat att säga om Blondinbella som nyligen hamnat i hetluften för sin alkoholkonsumtion.

"... det går snabbt i kändisvärlden, och för en ung tjej som Blondinbella eller mig själv så gäller det att sålla bland festinbjudningarna. Jag gjorde det inte... Överallt bjuds det på gratis champagne, drinkar, invigningar och partyn. Du skapar dig snabbt en positiv bild av festandet och snart är det bara en naturlig del av din värld och ditt jobb. Alkoholen accepteras och dricks i tid och otid. Det finns inget som heter för ofta eller för mycket. En bild som är väldigt lättsam och enkel att ta fasta på och leva efter. Till en början."

I debattartikeln som publicerats på SVT Opinion tar Bråding upp livet som kändis. Om tiden med anorexi och sitt eget missbruk. Men på sin blogg är hon något vassare:

"Hon är bara 17 år men skriver o skryter vitt o brett om sina partyn o alkohol. Knappast så bra för hennes unga fans kan man ju tycka. Men samtidigt så har ju alla ansvar över sina egna liv!"

Varför har du skrivit den här debattartikeln?

– De mejlade från SVT och frågade om jag ville skriva om Blondinbella. Och så är det ju ett ämne som kostat mig så mycket, säger Sanna Bråding till Nyheter24.

I din blogg skriver du att du inte följt debatten om Blondinbella. Varifrån har du fått din fakta?

– Alltså, jag har läst lite i media och sen så fick jag förfrågan att skriva vad jag tyckte om det hon skriver i sin blogg.

Vad säger du om att Blondinbella dementerar Aftonbladets anklagelser?

– Om de ljuger så ljuger de. Men då kanske man inte ska posera med vinglas på bilderna i sin blogg. Det är ju ett budskap i sig. Jag väljer att tro på personen tills motsatsen har bevisats.

Har du läst hennes blogg?

– Nej, jag har inte läst hennes blogg. Men det här är inte inriktat på henne. Jag skriver utifrån mig själv och mina egna erfarenheter. Jag hamnade i skiten men gick inte ut med det och var stolt över det.

Hur ser din situation ut i dag med missbruket?

– Jag har inte drogat sen jag blev tagen för sex månader sedan, säger Sanna Bråding till Nyheter24.

Skrivet av: