Onsdag 21 Apr
Stockholm

Sista mötet med försvunna Nicklas: "Han var förändrad"

Nicklas Hocker och Rabih Jaber tävlade i "Idol" 2009.
1 av 4
Nicklas Hocker och Rabih Jaber tävlade i "Idol" 2009. Foto:
Nicklas har varit försvunnen sedan i tisdags. Polisen har fortfarande inga spår.
2 av 4
Nicklas har varit försvunnen sedan i tisdags. Polisen har fortfarande inga spår. Foto: Andreas L Eriksson / STELLA PICTURES
Nicklas medverkade i "Idol 2009".
3 av 4
Nicklas medverkade i "Idol 2009". Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Det gjorde även Rabih Jaber.
4 av 4
Det gjorde även Rabih Jaber. Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Den före detta “Idol”-deltagaren Nicklas Hocker har varit försvunnen sedan natten mot tisdagen. Nu berättar "Idol"-kollegan Rabih Jaber om sitt sista möte med Nicklas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Har du sett Nicklas?

Nicklas försvann från hemmet på Onsala Pilväg någon gång under natten mellan den 17 och 18 september.

Han är 185 cm, har kort mörkblont hår, blå ögon och normal kroppsbyggnad. Han ska troligen ha haft på sig svarta jeans. Han har varken mobil eller plånbok med sig. 

Har du sett Nicklas? Kontakta polisen på 114 14.

På plats i Onsala? Under torsdagskvällen anordnar Missing People en ny skallgång mellan 16.00 och 21.00, med samling på parkeringen utanför Presseskolan på Linnekullevägen 3, ONSALA.

Nicklas Hocker, 20, och Rabih Jaber, 25, var två av de elva som tävlade i "Idol" 2009. På tisdagen anmäldes Nicklas försvunnen och polisen har fortfarande inga spår

— Jag blev jättechockad när jag hörde det, säger Rabih till Nyheter24.

Han berättar nu om sista gången han träffade sin före detta kollega.

—Vi hade ett gig ihop för något år sen på samma ställe, då snackade vi. Jag kan ju inte säga att jag kände att det skullekomma en sån här dag när han skulle försvinna, men han varförändrad, det var han. Under "Idol" var han den här glada typen sombrukade skoja jämt. Det gjorde han inte nu. Någonting var det, berättar han och fortsätter:

—Vad det var kan jag tyvärr inte sätta fingret på, han kanske varfundersam, han kanske var besviken på något som hade hänt, men mansåg att det inte var samma människa. Någonting hade hänt.

Sedandess har Rabih och Nicklas inte haft någon kontakt.

Kritiserar TV4 för avsaknaden av psykologhjälp efter "Idol"

EnligtNicklas moster, MarieHayling, har Nicklas tidigare varit deprimerad men ska ha börjat må bättre påsenare tid. Nicklas mamma Susanne Hocker berättar även för Aftonbladet att hennes son varit “ganska pressad efter Idol”. Någotsom Rabih kan känna igen.

— Det gör mig inte allsförvånad. Man går in i en sån bubbla under tiden och mår bra,man är känd över hela Sverige. Sen när allt tar slut så är detfå av de elva deltagare som kan jobba med musiken. De kör helaracet och tar hand om dig varje fredag och du är deras guldgosse.Men vad händer när programmet är slut? Då finns du inte och dumåste klara dig på egen hand.

Rabih tycker även att det bordevara obligatoriskt med stöd från psykolog även efter attprogrammmet tagit slut.

— De erbjuder psykologhjälp undertiden, men det är efter man behöver det. Det är fel tänkt. Då får du får gratis lyxkäk, synspå teve, bor på hotell, och är uppassad hela tiden. Sen är detefter, när saker börjar förändras, som du verkligen behöver enpsykolog. 

TV4 svarar

När Nyheter24 får svar från pressavdelningen på TV4 via sms poängteras att psykolog finns till hands under programmets gång. TV4 väljer dock att inte bemöta kritiken gällande avsaknaden av hjälp efter programmets slut.

— Vi vill börja med att hälsa att vi tänker på Nicklas familj i den här svåra situationen och att vi verkligen hoppas att han kommer till rätta snart. Vad gäller det stöd vi erbjuder under deltagandet i "Idol" så finns det hela tiden en deltagaransvarig och en psykolog knuten till produktionen, hälsar Lina Berggrén, teamledare på pressavdelningen på TV4.

— Deltagarna har tillgång till samtal med psykologen när helst de önskar. Men tanke på att många som är med i "Idol" är unga är deltagarnas välmående ständigt i vårt fokus. 

— Det finns egentligen ingen sluttid för vårt stöd, utan den dialogen förs fortlöpande om det finns ett uttryckt behov av hjälp, tilläger Malin Lindborn, presschef på TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela