Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur känns det att tjäna två miljoner per år Adam Alsing?

- 29/11/2012, 15:56 -
Med en årlig inkomst på 1 957 800 måste man ha gjort någonting bra ändå?

Med en årlig inkomst på 1 957 800 måste man ha gjort någonting bra ändå?

Fredrik Sandberg / Scanpix

Vem är egentligen den här lagom runda, lagom skäggiga lustigkurren som blivit en av landets mest kända teveprofiler och som nu är är aktuell i entreprenörssvängar med nya bolaget MVP Management? Adam Alsing lättar på trycket när Entreprenör24 ställer några snabba.

Med en årlig inkomst på 1 957 800 måste man väl ha gjort någonting bra ändå? Adam Alsing, en av landets mest kända teveprofiler, har gjort flera. 

Just nu är han är aktuell som entreprenör med nya bolaget MVP Management. Ett managementbolag för sport, musik och underhållning han startade tillsammans med ishockeyagenten Jocke Persson, den tidigare MTG-chefen och Sony-vd:n Hasse Breitholtz och före detta coach på Sony Music: Daniel Breitholtz.

– För mig personligen, som sporttokig, och med min bakgrund inom tv och radio så är det extra kul att få vara med och se hur det egentligen går till i branscher jag tidigare enbart jobbat perifert i, sade Adam Alsing till Entreprenör24.

Hur viktigt är det att tjäna mycket pengar på det man arbetar med? 

– Jag har ju alltid haft tusen idéer, även när jag inte tjänade någonting, så idéerna ploppar upp oavsett inkomst. Men det är ju helt klart mycket roligare att kunna ta hela familjen på lyxresa till New York en gång om året än att inte kunna göra det. 

 Vad driver dig?

– Den största drivkraften för mig, även när jag utvecklade och sålde tv-program, är att se hur en idé omvandlas till ett projekt och förhoppningsvis pengar, svarar Adam Alsing och fortsätter: 

– Det hade såklart varit härligare om jag hade kunnat svara att drivkraften är att göra världen till en bättre plats men det kommer inte förrän på andra plats.

Vilken är din största rädsla i ditt entreprenörskap?? Varför?

– Den stora skräcken är ju att idéerna plötsligt skulle ta slut men hittills har jag inte märkt något av det, ta i trä.

Läs hela intervjun på Entreprenör24.