Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så tränar Samir Badran: "Just nu kör jag tre pass om dagen"

Samir tillsammans med sin personliga tränare Richard Nilsson och vännen Bobby Oduncu.

Samir tillsammans med sin personliga tränare Richard Nilsson och vännen Bobby Oduncu.

Nöje | 19/03/2014 11:20

Samir Badran ligger i hårdträning och tränar nu upp till tre gånger om dagen tillsammans med hans nyinflyttade personliga tränare.

– Tja. Är du chockad över att jag är uppe tidigt? Jag måste ju gå upp svintidigt nu när jag tränar. 

Samir Badran ligger i hårdträning. Han har slutat festa, börjat med en strikt diet och istället låtit en personlig tränare flytta in hos sig. 

– Min PT bor här nu och vi kör jävligt hårt. Jag erbjuder alltid mina personliga tränare att bo hemma hos mig, så det blir jävligt svårt att slippa undan. Jag kan inte äta en extra kalori eller skippa ett träningspass utan att han ser, berättar han för Nyheter24.  

Slutade träna efter Paradise Hotel

Samir har alltid varit fysiskt aktiv men berättar att han fick en svacka efter sin medverkan i Paradise Hotel. 

– Jag har tränat maniskt i hela mitt liv. Jag tränade i princip hela tiden innan Paradise. När programmet sedan var slut så sket jag i träningen och festade istället, säger han och fortsätter:

– Under den här tiden blev jag mycket slöare och tröttare. Jag orkar liksom inte göra lika mycket och jag mår fan inte bra alltså. Så jag kände att det var dags. 

"Min förra PT svek mig som fan"

Samir började med att anlita en personlig tränare som även är en gammal vän. Men saker gick inte som planerat. 

– Jag kontaktade en PT som är en gammal polare till mig. Men han svek mig som fan. Han utnyttjade mig för marknadsföring, när han sedan fått massa nya kunder så stack han och sket i mig. Då sket jag i träningen igen, säger han.

Föll tillbaka 

Efter att ha blivit sviken av sin PT så föll Samir tillbaka i sina gamla vanor, med mycket alkohol och dålig mat. 

– Jag skrev ut på Facebook och frågade om det var någon som känner till en bra PT och då var det många som föreslog Richard Nilsson. Jag och Richard snackade lite och bestämde att vi skulle ta tag i min träning ordentligt. Så vi skrev kontrakt över hur lång tid vi ska köra. Så nu kör vi dygnet runt. 

Fitnessgalan

Det är inte bara en vältränad kropp och bättre hälsa som står på agendan om träningen sköts som den ska. 

– Får jag riktigt jävla bra resultat så kanske, och nu säger jag kanske, jag kan följa med min PT på en fitnessgala och visa upp mina träningsresultat, säger han och fortsätter:

– Jag hade bra kropp men sen så förstörde jag den. Jag tränade ju inte på sex månader. Men min PT är sinnessjukt grym så vi kommer att fixa det här. Han väcker mig på morgonen, han ger mig mina kosttillskott och peppar mig dygnet runt. 

Vad är det absolut jobbigaste?

– När man börjat träna är det ju motivationen. Men det är det man får av honom. Han vet att han kommer att få mig i form, det enda jag behöver göra är att lyssna på vad han säger. 

Vad är ditt mål?

– Jag vill ha tillbaka min gamla kropp. Jag mår bra av att ha en bra kropp. Tränar jag inte mår jag fan inte bra. 

Har du några laster?

– Hmm, jag måste tänka. Jag älskar ju fan allt egentligen, haha. Men det svåraste att motstå är nog sushi. Vi äter typ bara kvarg, ägg, kyckling och sallad, säger han och fortsätter:

– Det är noll tolerans på alkohol och rökning. Jag slutade röka efter nyår, men jag glider lätt tillbaka så jag måste vara försiktig. 

Några träningstips inför sommaren?

– Folk krånglar till det rätt mycket. Vill du gå ned i vikt? Då ska du ligga på kaloriunderskott. In med mindre och gör av med mer. Enkel matte.