Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kodjos känslosamma inlägg: "Det räcker, det räcker, det räcker"

Kodjo skriver om bilden på den döda pojken i ett känslosamt inlägg.
1 av 3

Kodjo skriver om bilden på den döda pojken i ett känslosamt inlägg.

TT

Han skriver att han tror vi kan förändra.
2 av 3

Han skriver att han tror vi kan förändra.

JONAS EKSTROMER / TT

Och att bilden på pojken är viktigare än religion och partipolitik.
3 av 3

Och att bilden på pojken är viktigare än religion och partipolitik.

TT NYHETSBYRÅN

Nöje | 06/09/2015 15:25

Programledaren vill att alla ser bilden på den döda pojken även om det är jobbigt.

Komikern och programledaren Kodjo Akolor skriver i ett känslomässigt inlägg på sin Instagram om bilden på den döda pojken. Han berättar att han tänkt mycket på bilden och anser den vara en symbol för den humanitära katastrof som pågår.

"Många vill inte se bilden för att det blir för jobbigt, för verkligt, för allvarligt, för påtagligt. Men vi behöver alla se bilden vi måste ta in dom känslor som väckas och vi måste agera på dom." skriver han.

Efter att ha jobbat med Musikhjälpen i flera år är radioprofilen övertygad om att vi kan göra skillnad när vi verkligen vill. Han skriver att bilden på den döda pojken är viktigare än religion och partipolitiska åsikter.

"Jag vet inte vad lösningen är men jag är övertygad om att inte göra något alls inte är lösningen. Hans 3 år i livet spenderades i krig och avslutade i havet. Det räcker, det räcker, det räcker. Vila i frid Aylan Kurdi jag är ledsen att jag svek dig."

View this post on Instagram

Jag har länge funderat på vad den här bilden betyder utöver det uppenbara. Det jag har kommit fram till är att det är en symbol för en humanitärkatastrof. Men den humanitärkatastrofen grundar sig i vår gemensamma brist på empati. Många vill inte se bilden för att det blir för jobbigt, för verkligt, för allvarligt, för påtagligt. Men vi behöver alla se bilden vi måste ta in dom känslor som väckas och vi måste agera på dom. Denna fråga är så stor att det kanske känns som att det inte går att lösa. Men om det är något jag har lärt mig dom åren som jag har haft äran att vara en del av musikhjälpen så är det att vi kan när vi vill. Det är en bild som är viktigare en religion eller partipolitiska åsikter. Det är en bild som jag hoppas även den mest främlingsfientliga ser och får hen att tänka om. Han är en symbol för alla barn som lider pågrund av att vi dom vuxna inte kan skydda dom från en hemsk värld som vi i slutändan direkt eller indirekt har skapat. Min tårar kommer inte att ge honom eller dom tusentals människor som varje dag ett bättre liv. Men jag hoppas att ni som jag känner att det räcker nu. Världen kommer inte att förändras över en dag. Men för att den ska börja göra det så måste vi som vill det, skapa den förändring idag. Jag vet inte vad lösningen är men jag är övertygad om att inte göra något alls inte är lösningen. Hans 3 år i livet spenderades i krig och avslutade i havet. Det räcker, det räcker, det räcker. Vila i frid Alan Kurdi jag är ledsen att jag svek dig. #AlanKurdi #DetRäcker #FörändringNu

A post shared by Kojo Akolor (@kodjoakolor) on