Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

PH-Bettina om natten i grekiskt fängelse: "Var som på film"

PH-Bettina fick spendera natten bakom lås och bom, eller "Prison Hotel", som hon kallar det.
1 av 3

PH-Bettina fick spendera natten bakom lås och bom, eller "Prison Hotel", som hon kallar det.

Bettina Buchanan

Hon greps efter att ha kört moped utan hjälm, och fördes därefter till polisstationen.
2 av 3

Hon greps efter att ha kört moped utan hjälm, och fördes därefter till polisstationen.

Bettina Buchanan

Hon berättar att hon satt inspärrad bakom galler, och fick gå på toaletten i ett hål i marken.
3 av 3

Hon berättar att hon satt inspärrad bakom galler, och fick gå på toaletten i ett hål i marken.

Bettina Buchanan

Nöje | 08/08/2017 19:55

Paradise Hotel-stjärnan har fått skaka galler på Rhodos. För Nyheter24 berättar hon att det gick riktigt vilt till, och var som "Prison Hotel".

Bettina Buchanan, 22, gjorde ett namn för sig i Paradise Hotel 2016. Nu har hon en ytterligare bedrift att skryta med – att ha skakat galler på Rhodos.

– Alltså gud, jag är inlåst. Jag är en fånge. Från Paradise Hotel till Prison Hotel, berättar hon att hon tänkte efter natten bakom lås och bom.

Det var under söndagen som Bettina och en kompis åkte moped på paradisön Rhodos, där hon spenderat de fyra senaste somrarna. Hon berättar att polisen stannade dem då hon åkt utan hjälm.

– De gör allt för att hitta saker och få slänga in oss i finkan, så dom stoppar oss för att vi inte hade hjälm, säger hon till Nyheter24.

Hon berättar att samma sak hänt innan, men att hon då bara fått nöja sig med böter. Men den här gången var det annorlunda. 

Bettina och hennes vän fördes till deras stora förvåning, till polisstationen. Hon berättar att de separerades, och att hon kastades in i en cell med kvinnor.

– Det är som på film, alltså vi satt bakom galler, det var helt otroligt, säger hon.

Hon berättar att hon dock kunde behålla lugnet, eftersom hon tänkte att hon bara skulle sitta i några timmar. 

– Jag tror de andra tänkte ”varför är hon så glad”. Sen börjar jag tänka att det är på riktigt. Jag sitter inlåst bakom ett galler med åtta andra. Först vill jag inte sitta på madrasserna eftersom jag tänkte att jag skulle få skabb eller nånting.

Hon berättar att de fick lite mat, en foliekartong med ris och kyckling.

– Ris och kyckling à la grekiskt fängelse... Det var det vidrigaste ever, så jag åt inte på 20 timmar.

Foton från Bettinas cellSå här såg hennes cell ut. Bildkälla: Bettina Buchanan.

Men Bettina kunde snabbt ändra inställning när hon insåg att hon skulle sitta där ett tag. Hon berättar att de flesta var trevliga, och att hon kunde gå fram i närheten av killarnas galler. 

– En kille drog upp stämningen, han var typ en mördare, men han drog upp stämningen. Han ba: ”Allihopa, nu ska vi ta en groupie”. Så vi står där vid gallret med fem killar på andra sidan, då har han en kartongbit som han format som en kamera.

Efter ett tag insåg Bettina att hon ville ringa sin mamma, och gick fram till vakterna. "I have the legal right to make a phone call", berättar hon att hon sagt. Men svaret var inte direkt tillfredställande: "No this is Greece", ska de ha svarat. Bettina insåg då att hon behövde ett telefonkort, vilket hon förstås saknat.

– Då fick jag den där mördarens telefonkort. Sen var det som att han blev lite kär i mig. "Då har man en mördare till pojkvän helt plötsligt", tänkte jag. Sen spelade vi vändtia fram till klockan ett på natten.

Till slut kunde Bettina somna, och efter en god natts sömn var det dags för henne att ta avsked till sina nya fängelsevänner. Och vilket avsked det blev sen.

– Mördaren skrek mitt namn! "Kom hit, jag har en present till dig". Då sträcker han ut en t-shirt.

Vad var det för t-shirt?

– En äcklig t-shirt. Men han sa att han gav den så att jag skulle minnas honom. Sen gav han mig en lapp som han skrivit sin Facebook på och sa "Mi amor".

Dagen därpå fördes Bettina och hennes vän till någon slags rättegång, berättar hon. Hon berättar att hon fick gå dit i handbojor, och att hon kände sig lite "gangster". Men efter rättegången friades hon, och slapp betala någon böter.

Trots romansen och de trevliga stunderna bakom lås och bom berättar Bettina att hon tyckte upplevelsen var ganska äcklig.

– Jag duschade tre gånger efteråt och luktade fortfarande fängelse. Men nu är jag fri som en fågel igen.

PH-stjärnan har nu återgått till sitt vanliga partyliv på Rhodos, och verkar tämligen avslappnad kring hela händelsen. Av hennes historia att döma kunde ju fängelsevisiten lika gärna ha varit hämtad ur ett Paradise Hotel-avsnitt.

Se även när Paradise Hotel-Bettina blir hypnotiserad: "Jag kan inte resa mig upp"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att Bettina borde fått stanna längre i Prison Hotel?