"Allt för Sverige" hade premiär den 16 oktober.
"Allt för Sverige" hade premiär den 16 oktober. - Foto: Christoffer Lomfors/SVT och Skärmavbild/

Får deltagarna i "Allt för Sverige" betalt? Här är SVT:s kryptiska svar

Vem betalar för upptågen i "Allt för Sverige" och får deltagarna någon ersättning för att vara med? Nyheter24 frågade produktionen.


"Allt för Sverige" hade premiär år 2011 och sedan dess har en hel uppsjö amerikaner, med SVT-produktionens hjälp, nystat i sina svenska rötter. 

Programledare för tittarfavoriten är ingen mindre än Anders Lundin, som faktiskt varit med ända från start. 

– Det kom av sig lite med Allt för Sverige under pandemiåren och vart jag än går har jag mött människor som oroligt undrat om det kommer någon ny säsong. Vad skönt att kunna säga: Ja! Vi är i gång, sa han i ett pressmeddelande i samband med att inspelningarna börjat.

Tittarnas kritik mot Allt för Sverige i SVT: "Oerhört löjligt"

Deltagarna nakenchockade i "Allt för Sverige"

Hittills har "Allt för Sverige" bjudit på både det ena och det andra. Bland annat fick de tio deltagarna smaka på klassisk svensk saltlakrits, äta smörgåstårta och testa på att kallbada – vissa mer lättklädda än andra.

– Att vara naken är inget problem för mig. Jag föddes naken och jag har kul naken och jag kommer sannolikt dö naken, säger deltagaren Karl Ekwurtzelprogrammet.

Nakenchock i SVT:s Allt för Sverige: "Har kul"

Får Allt för Sverige-deltagarna ersättning?

Och det här är bara början på en säsong som sannerligen lär innehålla fler upptåg. Men vem är det egentligen som fått öppna plånboken när programmet spelats in och får deltagarna någon ersättning för sin medverkan? Nyheter24 frågade produktionen bakom "Allt för Sverige".

"Alla privata inköp eller utflykter som deltagarna gör mellan inspelningar bekostar de själva", skriver de och fortsätter:

"Våra avtal med medverkande är något vi aldrig diskuterar med utomstående."

Läs alla våra artiklar om Allt för Sverige.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!