Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De avslöjade spårtjuven

- 19/09/2012, 15:32 -
Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla satte stopp får spårtjuven.

Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla satte stopp får spårtjuven.

Foto: Efterlyst. Obs montage.

Han var Sveriges mest jagande man i två dagar. Men till slut avslöjades spårtjuven av Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla. – Det är killen vi har i butiken varenda dag, säger Hülia i kvällens Efterlyst.

AKALLA. Samtidigt som bilden på den 28-årige spårtjuven fanns på löpsedlar världen över pågick en diskussion mellan de anställda i en Lidlbutik i Akalla.

– Vi tänkte hela dagen med kollegorna, satt och spekulerade, vi kollade Efterlyst igen och igen, vi ville vara så säkra. För vi var säkra men vi ville vara hundra procent, det är han, det var han, säger Hülia, som arbetar på Lidl, i kvällens Efterlyst. 

"De tog honom direkt"

Mannen på löpsedlarna var en av Lidls stamkunder och när han under fredagskvällen klev in i affären lyfte Hülia och Djéneba luren och ringde polisen.

– Det tog inte ens fem minuter och han var borta. De tog honom direkt, säger Hülia.

Efter tipset kunde mannen gripas i en närliggande lägenhet. Han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov stöld och har erkänt gärningarna. 

"Han såg misstänksam ut"

Kvinnorna beskriver 28-åringen som en kund som betedde sig misstänksamt och som personalen därför höll ett extra öga på.

– Så som jag kände igenom honom var mest när jag har suttit i kassan eller sett honom på golvet och tänkt på hur han kollar på folk som jobbar i kassan, tjejerna som sitter där, säger Djéneba.

– Han hälsar aldrig på oss, aldrig, fyller Hülia i.

Kvällens Efterlyst sänds i kväll klockan 21.00 i TV3.