Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försökte köra på polis - voltade

Föraren vägrade stanna, i stället körde han nästan över en polis. Bilden är från ett annat tillfälle.

Föraren vägrade stanna, i stället körde han nästan över en polis. Bilden är från ett annat tillfälle.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Nyheter | 26/09/2012 07:55

En bil med fyra män vägrade stanna vid en poliskontroll natten till torsdagen. I stället försökte föraren köra över en polisman.

NORRKÖPING. Det var mycket nära att sluta riktigt illa när en bil med fyra personer försökte köra rakt igenom en poliskontroll natten till torsdagen. Runt 02.20-tiden kom de fyra körandes på vägen från Finspång mot Norrköping då en polisman gick ut för att stoppa den. Men i stället för att stanna vid kontrollen körde bilen rakt mot honom.

Poliser var tvungna att kasta sig undan samtidigt som föraren tappade kontrollen och voltade med bilen. De fyra männen som var med i fordonen fick föras till sjukhus, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Misstänks för mordförsök

Föraren kastade sig ut ur bilen men kunde spåras med hjälp av hundpatruller till en plats i skogen. Enligt sjukhuset är tre av de fyra allvarligt skadade, för en är läget kritiskt.

– Bilen hade kraschat ordentligt och brann. Flera personer satt dessutom fastklämda. Men patrullen lyckades släcka elden, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl, till Norrköpings Tidningar.

Nu misstänks föraren bland annat för försök till mord på polisman.