Polisen har inga spår kvar efter tjuvarna som stal från den 50-åriga kvinnan när hon låg hjälplös på marken.
Polisen har inga spår kvar efter tjuvarna som stal från den 50-åriga kvinnan när hon låg hjälplös på marken. - Foto: SCANPIX NORWAY

Polisen vädjar: "Hjälp oss lösa epilepsifallet"

Den 50-åriga kvinnan drabbades av ett epilepsianfall och föll till marken – då sprang två tjuvar fram och tog hennes värdesaker. Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp att lösa fallet. "Vi har nått vägs ände".


Tipsa polisen

Tjuvarna slog till någon gång mellan 18.15 och 20.15 den 13 november på Bokvägen i östra Katrineholm.

Har du sett något eller vet du vilka gärningsmännen kan vara? Ring polisen på 114 14.

KATRINEHOLM. Två män såg hur kvinnan låg försvarslös på marken och skakade efter epilepsianfallet. Men i stället för att hjälpa kvinnan, som var i ett närmast medvetslöst tillstånd, sprang de fram och rotade igenom alla hennes fickor

Trots att fallet fått stor uppmärksamhet i media har polisen inga spår efter tjuvarna som upprört både polisen och invånvarna i staden.

– Vi har kommit till vägs ände, kört fast. Vi har inga vittnen och är i behov av att folk som sett något träder fram, säger förundersökningsledaren Sara Alsander till Nyheter24.

Kvinnan har vaga minnesbilder av överfallet

Med kvinnans mobiltelefon, bankomatkort och kontanter flydde männen från platsen. Kvar låg 50-åringen som fick vänta lång tid på hjälp. 

Överfallet inträffade på Bokvägen i Katrineholm när kvinnan var på väg hem från en mataffär. Men eftersom brottsplatsen ligger mellan två bostadsområden och dessutom är omgärdad av träd och buskar tror polisen att det finns ont om vittnen.

– Det finns helt enkelt inte tillräckliga uppgifter. Kvinnan drabbades ju av sjukdom och minns inte mer än att två personer fanns i närheten och stal från henne.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!